Biografi

I 2017 er Christer Borg aktuell med barneplata Verdens største tårn. Her er fortellingen om Christer Borg i kortform:

Christer Holst er født i 1977 og kommer opprinnelig fra Fauske, men han har vært bosatt i Oslo, Tromsø, Bergen, Mo i Rana og Sørfold – og siden 2010 i Bodø. Hans musikalske prosjekt, Christer Borg, begynte han med i 2002.

Det hadde seg slik at bandet Hærskar fra Fauske skulle spille på Troilltampen på Storjord i Tysfjord, og han ble med for å se på, siden medlemmene var venner av han. Han hadde imidlertid drevet mye med musikk siden 12-årsalderen, og syntes det var litt stusselig å bare skulle være publikummer hele helga. Derfor bestemte han seg for å lage noen viser og melde seg på, men fant ut at det var alt for skummelt å skulle delta med et soloprosjekt under sitt ekte navn. Løsningen ble et artistnavn, nemlig Christer Borg.

Opptreden ga mersmak, og i løpet av de neste årene lagde han en god del låter, noe som resulterte i to plateutgivelser i 2004. Siden da har han og vennene hans, de såkalte Borgeran, gitt ut til sammen 9 plater, inkludert en trilogi, 2 barneplater og en juleplate for hele familien.

Drivkraften har hele tiden vært å lage egen musikk og tekst, presentere låtene for Borgeran, gå i studio og spille de inn, gi ut det ferdige resultatet og så fremføre det live, primært sett i Saltendistriktet.

Han har hele tiden holdt seg med andre jobber for å ha en inntekt, og har ingen umiddelbare planer om å satse som artist. Han satser istedenfor på å bygge seg opp i det stille, slik at han rekker to år som yrkesaktiv artist fra han er 65 år til han går av med pensjon.

Borgeran fremstår i dag mer som et kollektiv enn et band, der medlemmene har kommet og gått, og kommet tilbake igjen, siden starten i 2002. Medlemmene som har gått mest igjen er:

Ove M. Pedersen (Hærskar, Fippellektormonic, Ingeborg Oktober m.m.)

Henning G. Johansen (Pushwagon, Misvær Skaforening, Dreadman Walking, Fippellektormonic, Bærre på jævel, Tunnel 88 m.m.)

Håvard J. Winther: (Forsvaret, Fippellektormonic m.m.)

Frode Isaksen (Forsvaret, Fippellektormonic, Hærskar m.m.)

Hallstein Sandvin: (Hide Unas, Æ, Likholmen, Fippellektormonic, tekniker og produsent hos Store Studio og Hønsehuset m.m.)